На протест проти підвищення тарифів до міської ради Тернополя прийшло декілька людей

Опубліковано:
2 Листопада, 2018 о 17:43

Хвилю обурення тернополян у соцмережах викликало підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті. Одна з користувачів Наталя Устіменко запропонувала вийти на акцію протесту під міською радою. Проте підтримало пропозицію прийшло на мітинг лише декілька тернополян, хоча поширень та лайків було в сотні разів більше. Більшість протестували, йдучи цього дня на роботу пішки, деякі організовувалися групами і добирались на таксі.

Нагадаємо, вартість проїзду у тролейбусах з 1 листопада становить 5 гривень для пасажирів, які користуються персоніфікованою «карткою тернополянина», 6 гривень – для тих, у кого електронний квиток чи персоніфікована банківська картка і 8 гривень – для тих, хто розраховується готівкою. У маршрутках, відповідно, – 6, 7 і 9 гривень. Рішення про підняття плати за проїзд прийняли на виконкомі Тернопільської міської ради 30 жовтня. До цього востаннє вартість проїзду у громадському транспорті Тернополя підвищили 2 січня цього року, коли міська рада ввела диференційований тариф на проїзд.



Читайте також

У зв’язку з чим підняли тарифи на проїзд у маршрутках та тролейбусах Тернополя?

Тернополянка Ірина, яка прийшла під міську раду каже, відтепер намагатиметься менше користуватися послугами громадського транспорту. І не лише, що дорого, а й якість надання послуг маршрутного таксі залишає бажати кращого. Більшіть автобусів – старі, салони неохайні і потребують ремонту.

Тим часом начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку Тернопільської міської ради Ігор Мединський підвищення вартості проїзду вважає обгрунтованим. Він зазначає, що підняття цін на проїзд у тролейбусі дозволить «Тернопільміськелектротрансу» погасити заборгованість по електроенергії та чатково зарплаті працівникам, а в марштрутних автобусах якість послуг поліпшиться. Крім цього, такий крок має на меті заохотити тернополян до безготівкового розрахунку за проїзд.

«Ми спочатку взагалі хотіли готівку вилучити як таку. Але це неправильно, оскільки за Конституцією люди мають право сплачувати готівкою… Але я був би дуже радий, якщо б наші тернополяни усі 100-відсотково розраховувалились карткою. До цього ми йдемо і стимулюємо, щоби розрахунок йшов електронним квитком. Щоби я міг впливати на перевізника,  перевізник на водія за якісну роботу. Щоб водій мав хорошу зарплату та премію, а за порушення навпаки, був покараний відсутністю цих премій. Щоб ми бачили чітко доходи і видатки» – розповів Ігор Мединський.

Крім цього, за його словами, автоперевізники також мають заборгованість за сплату пального на заправних станціях, а вартість пального та автозапчастин постійно зростає.

Чи будуть закуплені нові автобуси – поки невідомо, в управлінні над цим працюють. Чи буде ціна напроїзд зростати далі – також неясно.

В той час поблизу газетних кіосків вишиковувались черги за електронними квитками. Тернополяни готуються до недільного флеш-мобу, який також стосуватиметься підвищення тарифів на проїзд і громадському транспорті.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #квиток, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #транспорт, #ціна
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: