Рецепти смачних веганських страв, які можна приготувати вдома

Опубліковано:
1 Листопада, 2018 о 18:23

Вегетаріанство та веганство – вже давно нікого не лякає, а від м’яса відмовляються все більше людей. Хтось з етичних міркувань, а хтось заради того, щоб стежити за фігурою.

У День вегетаріанства пропонуємо рецепти трьох страв з інгредієнтами рослинного походження від The Village Україна, які можна приготувати вдома без особливих зусиль.



Рибні палички без риби

Інгредієнти:
– 1 кг сиру тофу
– 3 листи водоростей норі
– 100 мл соєвого соусу
– 100 мл води
– соняшникова олія
– перець чорний молотий

Веганські рибні палочки без риби
Веганські рибні палички без риби

Рецепт приготування:

Наріжте тофу паличками приблизно по 100 гр. Викладіть їх у миску, залийте соєвим соусом та водою (співвідношення 1:1). Додайте перець. В цьому розсолі дайте настоятися 30 хвилин.

Розріжте листок норі на 4 частини, в кожну з них загорніть паличку тофу. Розігрійте сковороду та обсмажуйте палочки на олії з кожного боку по 15 секунд на середньому вогні.

Ход-дог

Інгредієнти:
– 1 булочка для хот-догів
– 1 сейтанова сосиска
– пророщене насіння соняшника
– ½ маринованої цибулі
– ½ моркви
– ½ огірка
– насіння соняшника
– соус песто

Соус песто:
– 40г базиліку
– 30г кедрових горіхів
– 1 зубчик часнику
– оливкова олія
– сіль

Рецепт веганського хот-догу
Рецепт веганського хот-догу

Рецепт приготування:

Розрізану та підігріту булочку змастіть соусом песто. По черзі викладіть нашатковану моркву, пророщене насіння соняшника та цибулю. Зверху на цибулю покладіть гарячу сейтанову сосиску. Між сосискою та булочкою покладіть кілька скибочок огірка, зверху приправте соусом песто та посипте насінням соняшника.

Салат “Веган-бум”

Інгредієнти:
– 2 огірка
– ½ середнього цукіні
– 2 помідори
– 3 великих листка салату
– 3 ст. ложки кус-кусу
– 3 ст. ложки насіння конопель
– 2 шматочки сиру тофу
– оливкова олія
– соєвий соус

Рецепт веганського салату
Рецепт веганського салату

Рецепт приготування:

Огірки, цукіні та помідори наріжте тоненькою соломкою, листя салату порвіть руками на невеликі шматочки. Овочі перекладіть у миску, додаємо за смаком оливкової олії та соєвого соусу й перемішайте. За бажанням, підсмажте на пательні кілька шматочків тофу – зі скоринкою смачніше.

Викладіть салат на дві тарілки, посипте відвареним кус-кусом, викладіть шматочки тофу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #веган, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рецепт, #салат, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: