Відомий шеф-кухар і телеведучий Джеймі Олівер ще у 2015 показав, як хімікати перетворюють продукт, що підходить лише для собак, в придатний для людини, і виграв суд проти однієї з найбільших мереж швидкого харчування в світі – McDonald’s.
У своєму шоу «Харчова революція» Олівер розповів, з чого насправді робляться котлети для гамбургерів, чим серйозно похитнув репутацію найбільшої мережі ресторанів швидкого харчування McDonald’s.
Перегляньте також:
- На Тернопільщині суд виніс вирок агентці фсб: 15 років за держзраду
- На Тернопільщині чоловіки вимагали неіснуючий борг і погрожували розправою
Представники мережі McDonald’s завжди стверджували, що їхня продукція настільки дешева (хоча, на мій погляд, і не така вона і дешева), тому що вони закуповують м’ясо гігантськими оптовими партіями. Насправді ж при виробництві начинки для гамбургерів вони використовують непридатні в їжу відходи м’ясного виробництва, попередньо відмиті в гідроксиді амонію для знезараження і додавання «їстівного» рожевого кольору.
М’ясні напівфабрикати McDonald’s кухар образно назвав «рожевої тванню» через характерний колір і повну відсутність харчової цінності. До слова, у США використання гідроксиду амонію, також відомого як харчова добавка E527, є частиною «виробничої процедури», схваленої Міністерством сільського господарства.
Згодом компанія заявила, що збирається змінити рецепт.