«Ваш син у поліції, потрібні гроші» – таку інформацію повідомляли телефонні аферисти своїм жертвам. А ті, вірячи невідомим на слово, віддавали усі свої заощадження, думаючи, що визволяють родича із неприємностей. А насправді, поповнювали кишену шахраїв.

Шахрайську схему налагодили люди, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі, а саме на Луганщині, на території, яка непідконтрольна Україні. Жертвами ставали мешканці не лише Тернопільської, але й Чернівецької, Хмельницької, Вінницької, Черкаської, Миколаївської та Волинської областей. 70 відсотків суми йшло «на зону», а решта – спільникам на волі.



Кожен з них виконував певну функцію. Телефонними двінками та видурюваннням грошей займалися «зеки». По гроші йшли уже інші особи. Ще одна спільниця після успішної операції перераховувала кошти на вказані картки. У кожному місті винаймали подобово житло та кілька днів збирали “відкупні” зі своїх жертв. Іноді до справи залучали й водіїв таксі.

Жертв шукали по всій Україні. На Тернопільщині затримані зізналися у чотирьох шахрайствах. Один з потерпілих віддав зловмисникам  більше 300 (!) тисяч гривень. По Україні шахраям вдалося видурити у людей майже три мільйона гривень. 

Спецоперацію по затриманню правоохоронці провели одночасно у трьох областях держави – в Харкові, Миколаєві та Тернополі. Затримані – жителі Харківської та Кіровоградської областей. Міру запобіжного заходу їм обрали у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 500 тисяч гривень кожному. За незаконний, але прибутковий бізнес, усім загрожує позбавлення волі від трьох до восьми років.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #злочин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шахрай
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: