Смачне м’яско, яке не вимагає особливих витрат і кулінарних умінь, — це знахідка для кожної господині. Нам стало так звично смажити, запікати і варити продукти, що ми зовсім забули про традиційний спосіб приготування — в’ялене м’ясо.
Що може бути краще, ніж прошутто, салямі або бастурма? Тільки в’ялена яловичина власного приготування, яка в рази корисніша і смачніша, ніж магазинні ковбаси і копченості.
Перегляньте також:
- Тернопільський музей отримав експонати що нагадують про боротьбу кримськотатарського народу
- В’ячеслав Негода став на бік Тернопільського мистецького коледжу ім. Соломії Крушельницької
Сьогодні розповімо Вам про простий спосіб приготувати в’ялену яловичину. Виходить дуже смачна закуска всього за 3 дні, дуже схожа на італійську брезаолу. Тільки замість вина ми будемо використовувати інший інгредієнт.
В’ялена яловичина в домашніх умовах
СКЛАДОВІ
- 1 кг яловичої вирізки
- 150 мл горілки
- 100 г солі
- 100 г цукру
- 1 ч. л. чорного перцю горошком
- 3 ст. л. соняшникової олії
Приготування
Промий м’ясо. Видали всі прожилки і жир.
Застели ємність для маринування відкритим пакетом. У пакет насип сіль, цукор, перець, налий горілку і масло. Добре перемішати маринад.
Тепер уклади яловичину і щільно зав’яжи пакет. Струсни його, щоб маринад огорнув все м’ясо. Поклади пакет в холодильник на 3 дні.
Дістань м’ясо з холодильника. Важливо: не обполіскуй його, а просто промокни паперовим рушником. Дай йому трохи підсохнути і насолоджуйся простою і смачною закускою!
Виходить ну дуже смачне м’ясо! До речі, замість горілки можеш використовувати коньяк (тільки якісний). Так закуска вийде ще більш пікантною і з легким деревним післясмаком. Просто неймовірний делікатес можна отримати всього за 3 дні.