Смачна випічка! Завжди виходить «на відмінно». Швидко і без особливих зусиль! Ділюся рецептом, забирайте в свою кулінарну скарбничку.
Складові:
Перегляньте також:
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
- Культурна еліта України підтримала Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької
– Борошно — 1 чашка
– Цукор — 1 чашка
– Яйце — 3 шт.
– Сіль — 1 щіпка
– Кориця — 1/2 ч. л.
– Ванільна есенція — 1/2 ч. л.
– Крохмаль — 1 ст. л.
– Цукрова пудра — для присипки
Читайте також
Приготування
Підготуйте інгредієнти. Нагрійте духовку до 180 ᵒС. Змішайте борошно, сіль і корицю. Якщо додаєте крохмаль, то і крохмаль. Збивайте яйця і цукор, поки маса дещо не посвітлішає і трохи не збільшиться в об’ємі (електровінчик справляється з цим завданням за 3-4 хвилини). Поступово додайте до яєчної суміші борошняну суміш, продовжуйте збивати до однорідності маси.
Яблука або груші очистіть від шкірки і наріжте кубиками або пластинками. Як показала практика, пластинками краще. Роз’ємну форму збризніть рослинною олією і борошном. Форма 22 см в діаметрі, 6 см висота. На дно форми викладіть яблука і залийте тістом. Тісто має повністю покрити фрукти.
Поставте в духовку на 30-40 хвилин (в залежності від характеру вашої духовки). Верх повинен добре підрум’янитися. Перевірте готовність зубочисткою або сірником. Дайте шарлотці трохи охолонути, потім зніміть форму і посипте верх шарлотки цукровою пудрою (за бажанням). Шарлотка готова.
Смачного!