Хакери обікрали місцевого підприємця на 20 тисяч гривень

Опубліковано:
12 Жовтня, 2018 о 09:13

А мали на меті зняти ще 25. Проте це помітив потерпілий і звернувся до поліції. Як встановили правоохоронці, хакери змогли під’єднатися до комп’ютерної мережі підприємця 23 вересня та зняти гроші у два підходи – о 23:10 та о 23:55 годині. Скануючи відповідні порти та шляхом підбору паролів до RDP протоколу, вони отримали доступ до комп’ютера та створили на ньому нового користувача з правами адміністратора під назвою «kedrolaz».

Як стало відомо, потерпілому, коли він їздив за кордон, фахівець встановив програму віддаленого доступу до робочого столу, щоб він міг працювати дистанційно з банківським обслуговуванням, а саме проводити платежі а перекази, перебуваючи за межами України.



Коли чоловік повернувся додому, то про встановлену программу забув. Проте помітив, що у нього на комп’ютері з’явилися якісь нові зашифровані файли. Проте крадіжку запідозрив лише тоді, коли в мобільному додатку «випливла» платіжка на 25 тисяч гривень. Чоловік встиг заблокувати рахунок.

Правоохоронці встановлюють ІР-адреси з яких здійснювався злам комп’ютера потерпілого та вивчають ланцюжок переміщення грошових коштів.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #крадіжка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #хакер
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: