Найсмачніший рецепт тернопільської вишиванки «Тарасик»

Опубліковано:
11 Жовтня, 2018 о 22:43

Вже років з 10 користуюся цим рецептом, нещодавно почала находити в інтернеті схожі, удосконалені, називаються всі «Вишиванка», але цей колись надиктували як «Тарасик».

жовтки – 4 шт.



жовтки – 1,5 склянки

сметана домашня – 3 ст.ложки

маргарин – 200 гр.

борошно пшеничне – 3 склянки

амоній – 1 ч.ложка

вишні консервовані – 0,5 л

горіхи грецькі – 0,5 склянки

мак мелений – 1 склянка

білки – 4 шт.

ізюм – 0,5 склянки

молоко згущене варене – 250 мл.

масло вершкове – 200 гр.

ТІСТО: 4 жовтки збити з 1 склянкою цукру, додати 3 стол.ложки сметани + 1 пачку тертого маргарину (з морозилки на тертку)+3 стол.ложки борошна та 1 чайна ложка амоняку. 

Розділити на 4 частини і покласти в морозилку.

Потім 1 з цих частин розділити ще на 3 і додати борошна, і знов в морозилку. 

На кожен корж іде 1 велика кулька тіста (дно) і 1 маленька (тертий верх коржа). 

1 корж: розкатати, посипати вишнею (консервована у власному соку або свіжа з морозилки без камінців), наверх потерти 1 малу кульку;

2 корж так само, але з маковою масою (1 склянка тертого маку запареного, 4 білки та 0,5 склянки цукру);

3 корж так само, але з ізюмом та горіхами, вишнями.

КРЕМ: 250 г вареної згущонки +200 г масла + сік лимону. 

Кремом змазую лише між коржами, верх — ні. 

ФОРМА 30*20 см. Температура і час випікання залежить від накалення духовки і полиці, у мене на духовці замість позначок температури — цифри. Печу на 5-ці десь 30 хв.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пляцок, #рецепт, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
«Spektr» – нове лице відомої стоматології
10:14, 17 Листопада, 2024

«Spektr» – нове лице відомої стоматології

ТОП новини тернопільщини: