Вже років з 10 користуюся цим рецептом, нещодавно почала находити в інтернеті схожі, удосконалені, називаються всі «Вишиванка», але цей колись надиктували як «Тарасик».
жовтки – 4 шт.
Перегляньте також:
- Підприємці з Тернопільщини підозрюються у переправі чоловіків закордон
- Друге місце в Україні: ТНПУ лідирує за працевлаштуванням
жовтки – 1,5 склянки
сметана домашня – 3 ст.ложки
маргарин – 200 гр.
борошно пшеничне – 3 склянки
амоній – 1 ч.ложка
вишні консервовані – 0,5 л
горіхи грецькі – 0,5 склянки
мак мелений – 1 склянка
білки – 4 шт.
ізюм – 0,5 склянки
молоко згущене варене – 250 мл.
масло вершкове – 200 гр.
ТІСТО: 4 жовтки збити з 1 склянкою цукру, додати 3 стол.ложки сметани + 1 пачку тертого маргарину (з морозилки на тертку)+3 стол.ложки борошна та 1 чайна ложка амоняку.
Розділити на 4 частини і покласти в морозилку.
Потім 1 з цих частин розділити ще на 3 і додати борошна, і знов в морозилку.
На кожен корж іде 1 велика кулька тіста (дно) і 1 маленька (тертий верх коржа).
1 корж: розкатати, посипати вишнею (консервована у власному соку або свіжа з морозилки без камінців), наверх потерти 1 малу кульку;
2 корж так само, але з маковою масою (1 склянка тертого маку запареного, 4 білки та 0,5 склянки цукру);
3 корж так само, але з ізюмом та горіхами, вишнями.
КРЕМ: 250 г вареної згущонки +200 г масла + сік лимону.
Кремом змазую лише між коржами, верх — ні.
ФОРМА 30*20 см. Температура і час випікання залежить від накалення духовки і полиці, у мене на духовці замість позначок температури — цифри. Печу на 5-ці десь 30 хв.