«У середині МП вже почався рух за приєднання до майбутньої Помісної Церкви,» – Патріарх Філарет

Опубліковано:
25 Вересня, 2018 о 21:23

До двох третин єпископату РПЦ в Україні готові перейти в Помісну Православну Церкву після одержання автокефалії зазначив в інтерв’ю “РБК-Україні” предстоятель УПЦ Патріарх Філарет.

Читайте також



Живіть своїм життям і вірте у своє, бо ніхто ні кого не змушує ні до чого
Козацька церква з Чортківщини, аналогів якої немає в Україні, ввійшла в трійку найдавніших храмів країни

“Усередині Московського патріархату вже почався рух за приєднання до майбутньої Помісної Церкви. Зараз усі чекають Томосу. Коли автокефалія буде отримана, архієреї зможуть у неї перейти і вже будуть захищені, Москва не зможе їх покарати. А поки Томосу немає, багато бояться. Є інформація, що 10 чинних архієреїв МП звернулися за Томосом до Вселенського Патріарха.  Двоє з них підтвердили це публічно. За нашими підрахунками, до двох третин єпископату готові перейти в єдину церкву. Їх буде стимулювати те, що парафії МП самі почнуть туди переходити. Так що архієреї можуть залишитися без парафій і будуть змушені йти за своєю паствою”, – наголосив Філарет. 

Також Патріарх повідомив, що новостворена Українська Помісна Православна Церква готова прийняти всіх чинних ієрархів МП, якщо вони забажають.

“Вони не чужі нам, вони для нас свої. Усе, що було раніше, хто б що не говорив, усе буде відкинуто і забуто”, – заявив Предстоятель УПЦ КП

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #томос, #церква
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: