Крадіжка сталась у селі Малий Кунець Збаразького району в ніч з 14 на 15 вересня. Злодій спокусився на святе. Розбивши вікно, хтось проник у храм  Казанської ікони Божої Матері та викрав гроші зі скриньки пожертв, а також Євангеліє та церковний реманент. Намагався крадій і сейф відкрити, та це йому не вдалося. Про зникнення речей та грошей поліцейським повідомив священик.

Читайте також



У Стамбулі почався Собор Константинопольської церкви, де розглянуть автокефалію для України
В Чорткові розшукують невідомого, що поцупив з офісу 2 ноутбуки (Відео)

Церква на момент крадіжки не була обладнана сигналізацією та камерами відеоспостереження, а прилегла територія вночі доби не освітлюється. Проте з місця злочину правоохоронці вилучили речові докази, з допомогою яких вдалося встановити особу підозрюваного. Це житель Кіровоградської області. Його затримали в Дубно Рівненської області, де зловмисник намагався збути крадений товар на ринку. Це помітив ветеран органів внутрішніх справ. Чоловік знав, що церковну атрибутику можна продавати лише маючи спеціальні документи. Тож одразу опвідомив про підозрілого торговця на лінію “102”.

Під час перевірки і з’ясувалося, що продавець – той самий злодій, що обікрав церкву на Тернопільщині. У скоєному він зізнався. Чоловіка затримали. Йому інкримінують статтю 185 частина 3 ККУ – крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #злочин, #крадіжка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: