Якщо мандрівники для відвідин вдруге обирають одну й ту ж країну або місто, то це однозначно любов, кажуть вони. Тернополянка Яна Гучак таким “коханням” називає Італію. Дівчина зізнається, що це “країна сонця, моди та вина” щоразу вміє здивувати. А ще приємно вражає уже знайомими смачними макаронами і піцою. Про те, у які італійські міста найкраще їхати, і на що варто звернути увагу Яна розповіла “ГАЛАСу”.
– Це не перша подорож в Італію, що притягує, чому знову хочеться їхати в країну води і музики?
Перегляньте також:
- Друге місце в Україні: ТНПУ лідирує за працевлаштуванням
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
– Якщо ви фанат піци та кави, то для вас це ідеальна країна! Для мене тут найсмачніше вино, піца та кава з морозивом (морозиво повинне бути в самій каві!) Так, це саме та смакота, спробувавши яку ваш світ не стане таким, як був. Більше нам не зустрічалось таке смачне морозиво, та ще й в поєднанні з кавою.
Італія дивує, зачаровує вже з першої хвилини: колорит, архітектура, люди.
– Як краще подорожувати Італією: парою, групою друзів чи наодинці? Що кожен знайде для себе?
– Погодьтеся, подорожувати з друзями – це завжди весело! Ви можете просто лежати на пляжі і розповідати один одному смішні історії – мільйон тем для розмов. Якщо ви подорожуєте компанією, вам не потрібно просити випадкових перехожих сфотографувати вас.
Для подорожуючої пари – це романтична мандрівка, де можна насолоджуватись одним одним.
Як краще, вибір за кожним індивідуально.
– Які міста тобі припали до серця? Чим?
– Я просто обожнюю Верону, на другому місці – Флоренція. Це на даний час так, поки осягнули лише північну частину Італії та трішки центральної.
Неповторна атмосфера, кожна вуличка унікальна, поєднує велич античності, загадки Середньовіччя, шекспірівську романтику і сучасність. Верона дуже різна. Якщо старовинну атмосферу можна відчути на Пьяцца-делле-Ербе, то дух сьогоднішньої Верони – сидячи за келихом вина з друзями десь в затишному кафе, де не вирує таке туристичне життя.
– Коли найкраще їхати у Венецію? З якими спогадами у тебе пов’язане це місто?
– Ця поїздка вже третя по рахунку до Венеції. В будь-яку пору року це місто романтичне і особливе, також місто дуже дороге.
Цього разу ми “галопом” пробігли туристичні місця, адже площу Сан-Марко і міст Ріалто для галочки ніхто не відміняв, а далі просто не поспішаючи гуляли, далеко не туристичними “стежками”.
Загляньте тільки до рекомендацій блогерів-туристів, майже всі радять “заблукати” в вузеньких вуличках щоб відчути “справжню Венецію”, що ми й зробили.
На гондолі не катались ні разу, трохи дорого, вартість від 80-100Є – 30-40хв.
У жодному разі не пропустіть нагоди подивитися на Венецію з висоти пташиного польоту. Піднятися на дзвіницю коштує €8, але це того вартує. Саме звідси відкривається один із найпрекрасніших краєвидів у всій Європі.
Я ні про що не думаю під час відпочинку, для того він і має бути відпочинок. Просто насолоджуємось красою і колоритом навколо.
– Верона – яка вона? Які приємнощі приготувала для вас?
– Зелень навкруги та квітучі дерева, клумби з квітами, чисті вулички та затишні дворики – така Верона, така Північна частина Італії. Зовсім інше місто, інші емоції, аніж у Венеції. Вже раніше згадувала, що це моє найулюбленіше місто. Важко все передати, але я так відчуваю. Тому неодмінно раджу побувати хоча б раз.
– Італія – країна макаронів, піци. Що спробувала вперше, що замовляєш щоразу?
– В Італії справжній культ їжі і для італійця їжа – свято життя. Оскільки ми були в гостях, а гостей там гарно зустрічають, їли ми просто на “убій”. Вкотре повертаємось з новими кілограмами, але це того вартує (сміється – ред.) Їли щодня м’ясо (різне: від косулі – до куріпки), зелень, пили домашнє вино. З такого чогось незвичного, то їли жарених на вогні горобців, равлики, які збирали прямо у саду і найсмачніший суп-пюре з кабачків. Без піци, пасти та морозива теж не обійшлось.
Для приготування страв італійці використовують багато різноманітних спецій і приправ. До того ж вони віддають перевагу не варити продукти, а тушити у власному соку або з додаванням оливкової олії і вина, щоб якнайкраще передати аромат і специфічний смак того або іншого продукту. По-друге, це корисніше.
– Як у тебе з італійською? Чи вдалося спілкуватися з населенням?
– Італійської мови не знаю, але з кожною поїздкою запас слів збільшується. В планах є приватні уроки для вивчення італійської, дуже гарна мова. Англійською спілкуються вільно, проблем не має. Люди дивовижні, прості і гостині
– Що купуєш і везеш додому, які сувеніри?
– Веземо гарні враження, магнітики на холодильник та деякі продукти.
– Траплялися казуси? Які поради тим, хто вперше їде у згадані місця?
– Казус трапився цього року, коли випадково розбили склянку в кафешці, в подумках вже десятки євро штрафу – ” How match?”. офіціант нам відповіла – “Free, it’s only glass”.
Якщо збираєтесь вперше, приготуйтесь до гарних емоцій та багато ходити.
– Чи багато треба брати з собою грошей, щоб побачити все?
– Залежить, що ви плануєте там робити. Якщо сидіти в кафе і харчуватися – то сума вийде не маленькою. А якщо плануєте подивитися місто, то вистачить рюкзака та декілька “канапок”. В туристичних містах житло дороге, в пораду прийдуть хостели або дуже популярний ресурс “CouchSurfing”.
– Куди плануєш поїхати наступного разу, які ще італійські міста у твоєму списку?
– З італійських міст, куди ще хочу поїхати – Рим та містечко, а точніше, село Лімоне-суль-Гарда, яке лежить на західному скелястому березі озера Гарда, краса там неймовірна.
Спілкувалася Наталія Червак