У Тернополі чоловік розраховувався фальшивими купюрами

Опубліковано:
16 Серпня, 2018 о 22:13

Фальшивими купюрами номіналом у 500 гривень платив за покупки в аптеках і магазинах невідомий. Жертвами шахрая стали продавці трьох закладів. Менш, ніж година знадобилася шахраєві, щоби збути три купюри на вулиці Злуки.

Як розповів провізор аптеки, до них зайшов чоловік і, купивши товару на 65 гривень, розрахувався п’ятисоткою. Купюра викликала сумнів у продавця, але повагавшись, її все-таки прийняли. Згодом аферист таким чином обманув персонал у ще одній апетці та магазині неподалік.



Директор одного із закладів сумнівну банкноту занесла в банк і там підтвердили підробку хорошої якості. «Усі купюри у нашому банку перевіряються на спеціалізованому касовому обладнанні. Окрім цього касир звертає візуально увагу на водяні знаки, захисні стрічки, рельєфне зображення – так званий Орловський друк», – розповідає керівник одного з банківських відділень Тернополя Василь Кобель. – «Якщо виникають сумніви в справжності купюри, радимо таку купюру не брати, не давати здачу з даної купюри. Якщо є можливість і поряд є відділення банку, зайти туди і касир скаже справжня, чи ні банкнота». Шахраї підробляють переважно купюри невеликого номіналу, оскільки на них увага звертається менше.

Шахрайство розслідують правоохоронці. Афериста розшукують.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гроші, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шахрай
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: