Гінеколог розповіла про небезпеку від усунення волосся у зоні бікіні

Опубліковано:
10 Серпня, 2018

Про це розповіла гінеколог британського Королівського коледжу акушерів і гінекологів Ванесса Маккей у коментарі ресурсу The Independent, передає 24 канал.

З її слів, жінки, слідкуючи за нав’язливим стандартом краси, збривають волосся, яке насправді покращує стан органів статевої сфери.

Як пояснює експерт, волосся у статевій зоні є необхідним для підтримки гігієни та запобіганню запальних процесів. Зокрема, волосся створює природний бар’єр, що знижує контакт інтимної зони з вірусами та бактеріями, а також захищає шкіру.

“Волосся захищає від хвороб і проблем зі шкірою, запобігає потраплянню в організм сторонніх часток, пилу та патогенних бактерій, а також контролює зволоженість інтимної зони, що знижує шанс отримати грибкову інфекцію”, – підкреслила гінеколог.

Водночас Ванесса Маккей додає, що усунення волосся за допомогою гоління або гарячого воску створює мікроскопічні ранки та пошкоджує волосяні фолікули, а це може спровокувати запалення та людина навіть може інфікуватися.

“Власний покрив знижує ризик контакту “шкіра до шкіри” з партнером, який може мати захворювання, що передаються статевим шляхом (наприклад, вірусом папіломи людини) та допомагають уникнути зараження”, – підсумувала фахівець.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бікіні, #гігієна, #лікар
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: