У Чорткові з’явилися дві «розумні лавки» за більш ніж 2300 євро (Фото)

Опубліковано:
8 Серпня, 2018

Як дізналися журналісти Чортків.Онлайн, у рамках проекту «Енергоефективне управління в Україні» Асоціації «Енергоефективні міста України» Чортківська міська рада спільно з громадською організацією «Центр розвитку молодої громади та міжнародного партнерства «Ініціатива» у березні 2018 року подали заявку на мікрогрант, що фінансується Міжнародним Вишеградським фондом.

Після ретельного розгляду комісією поданих на конкурс пропозицій конкурсантів, 30 березня було остаточно визначено переможця.

Перемогу отримала ГО «Ініціатива» (м. Чортків) з проектом «Зарядись інформацією». На реалізацію цього проекту переможець отримав від розпорядника коштів – Асоціації «Енергоефективні міста України» – грант 2000 євро, та власне співфінансування ГО «Ініціатива» у розмірі 300 євро.

Згідно з проектом у туристичному центрі міста розмістили дві «розумні лавки» із фотовольтаїкою, Wi-Fi та інформаційним табло, де містяни та гості зможуть ознайомитися із корисними порадами щодо покращення стану енергоефективності у їхніх домівках, а також досягненнями Чорткова у цій напрямку.

«Розумні лавки» стануть корисні як для місцевих жителів, так і для туристів, студентів, оскільки центральна площа є публічним простором, де проходить активне соціальне життя.

Впроваджуючи цей проект, міська влада взяла на себе зобов’язання зменшити викиди парникових газів та поширювати використання поновлюваних джерел енергії. Такі заходи сприятимуть популяризації альтернативних видів палива та доступних програм стимулювання ощадного використання паливно-енергетичних ресурсів серед місцевого населення.

На реалізацію своїх планів в рамках цього проекту переможець отримає від розпорядника коштів – Асоціації «Енергоефективні міста України» – грант 2000 євро, а ГО «Ініціатива» надасть своє співфінансування у розмірі 300 євро.

Всі роботи в рамках проекту повинні завершитися до 30 вересня 2018 р.-пише сайт ЧМР

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лавка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: