Жителі міста, крім звичних овочів, вирощують мікрозелень.
У Тернополі місцевий житель Олег Гром перетворив однокімнатну квартиру в справжню теплицю. Вдома чоловік вирощує не тільки звичні овочі, кріп, петрушку, але і так звану мініатюрну зелень і активно застосовує її в кулінарії.
Перегляньте також:
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
- Культурна еліта України підтримала Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької
Квартира Олега нагадує теплицю або наукову лабораторію. Уздовж кімнати стоять стелажі з лотками, у яких дозріває урожай. Олег пророщує тут зерна пшениці, кукурудзи, соняшнику та деяких екзотичних рослин.
У місті вже з’явилися послідовники незвичайного квартирного городництва. Зокрема, сім’я Гарига взагалі налагодили цілу міні-індустрію. У теплиці вирощують мініатюрну зелень за європейськими технологіями. В лотках теплиці ростуть мікрогрін, амарант, фенхель, гірчиця, крес-сала, рукола. А салати вирощують за німецькою технологією: рослини просто плавають у воді і виростають удвічі швидше. Крім того, в теплиці є їстівні квіти.