Про це заявив Іван Томич, Президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України виданню Голос UA. Відтак, збільшення ціни на хліб із зерна нового врожаю очікує не тільки жителів Тернопільської області, а й усіх регіонів країни, – пише БезТабу.
Пов’язано це з тим, що практично усе українське зерно йде на експорт, відтак його ціна прив’язана до імпорту, а ціна на імпортне зерно щороку збільшується в середньому на 20-25 %.
Перегляньте також:
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
- Культурна еліта України підтримала Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької
За даними експерта щороку збільшуються у вартості усі складові випікання хліба – зарплата, енергоносії, зерно, паливо, мінеральні добрива.
Тому навіть якщо врожай пшениці буде більшим , як минулого року, то ціна на хліб все рівно зросте на 20-25 відсотків.