Позов тернопільської поліції до газети «Народне слово» суд задовольнив

Опубліковано:
21 Червня, 2018

Збаразький районний суд повністю задовольнив позов. Позовна заява ГУНП в Тернопільській області до ТОВ «Редакція газети «Народне слово» та журналістки Наталії Парової стосувалась захисту ділової репутації та спростування недостовірної інформації. Як зазнчили у поліції, рішення Феміди відповідачі не виконали у зазначений термін. Спростування з’явилося на шпальтах газети лише після винесення постанови про відкриття виконавчого провадження. Та позивачі стверджують, що опубліковано  воно не належним чином,  як це вказано у резолюції судового рішення. Крім цього, на офіційному веб-сайті текст спростування так і не з’явився.

У Головному управлінні Національної поліції Тернопільщини кажуть, що газета «Народне слово» публікувала неправдиві матеріали стосовно вбивства неповнолітньої Ірини Мукоїди. Позовні вимоги – по-перше,  визнати недостовірною та такою, що принижує ділову репутацію ГУНП в Тернопільській області, інформацію, поширену в опублікованій у № 33 (8292) від 11 серпня 2017 року тижневика «Народне слово» статті автора Наталки Парової «На руці Василя Гнатюка немає жодних слідів порізів- слідчі сказали неправду». За словами начальника відділу правового забезпечення Марини Стукало, журналістка намагалася здійснити «експертний» аналіз матеріалів кримінального провадження за фактом вбивства неповнолітньої дівчини, звинувачуючи поліцію у введені в оману громадськості щодо доказів вини підозрюваного  Василя Гнатюка та укритті іншого тяжкого злочину, а саме – зґвалтуванні ще одної жінки на ім’я Оксана К, і спробі поліції приховати від громадськості цей злочин.

Суд задовольнив і другу позовну вимогу поліції – зобов’язати ТОВ «Редакція газети «Народне слово» у тижневий строк з дня набрання рішення суду законної сили спростувати поширену недостовірну інформацію аналогічним способом – шляхом оприлюднення у тижневику «Народне слово» повідомлення про задоволення Збаразьким районним судом Тернопільської області даного позову про захист ділової репутації та спростування недостовірної інформації та на головній сторінці офіційного веб-сайту. Також, з відповідачів стягнено солідарно на користь ГУНП судовий збір.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вирок, #газета, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #поліція, #суд, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: