В області розпочалась операція «Мак», яка триватиме з червня по вересень. Як розповів начальник підрозділу протидії наркозлочинності в області Михайлл Димида, за трохи більше, як два тижні оперативники виявили 7 фактів незаконного посіву рослин маку та конопель. Загальна кількість вилучених рослин маку –  700, конопель – 4500. 

Читайте також



В тернополянина знайшли шприц з опієм
У Тернополі чоловік і жінка торгували психотропними медпрепаратами

Правоохоронці нагадують: для того, щоб вирощувати ці рослини, необхідно мати спеціальний дозвіл. У разі його відсутності передбачена кримінальна відповідальність, як за збут наркотиків. Згідно частини 1 статті 310 Кримінального кодексу України, незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку в кількості від 100 до 500 рослин чи конопель у кількості від 10-ти до 50-ти рослин караються штрафом від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6-ти місяців, або обмеженням волі на строк до 3-х років.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #мак, #наркотик, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #поліція, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: