За рецептом від жителя Теребовлі Віктора Аверкієва можна приготувати любу рибу, як прісноводні види, так і морські, а також свіжу та морожену. В цьому конкретному випадку готувався смажений свіжовпійманий карась з цибулею.
![null](https://admin.tenews.te.ua/uploads/300x200/2018/06/17/76b1f6f5a26b181c7e623a4e05089c06.jpg)
Перегляньте також:
- Всі пільги на проїзд залишаються: у Тернополі змінюється тариф на транспорт, який не буде більший, ніж в містах заходу України
- Під час довгих відключень світла більше 17 годин воду отримає лише частина тернополян, – ЗМІ
Інгредієнти: почищені від луски та нутрощів 5 карасів по 100-200г з головами, сіль, цибуля – одна середня головка, олія.
Приготування: Під час чищенні карася слід видалити пальцями під змивом холодної води чорну черевну плівку, бо вона дає гіркоту. В глибокій мисці чи каструлі посолоти рибу на смак і ретельно перемішати, залишити на пів години. Пательня береться діаметром 40 – 50см і дно її заливається тонким шаром олії. Олію використовують за власним смаком – соняшникову, оливкову, кукурудзяну та інші. Далі кожну рибину обвалюють в борошні та кладуть на розігріту пательню на середньому вогні так, щоб тушки не доторкалися одна до одної. Смажать до золотистого кольору, час від часу перевіряючи, перевертають на другий бік. В цей час додають посічену кружальцями чи напівкружальцями цибулю, перед тим її віджавши в руці(щоб вийшло трішки соку). Цибулю виделкою чи дерев’яною лопаткою переміщують з поверхні риби в проміжки та інші вільні місця на пательні. Карась в кінці має бути золотистим з двох боків, а цибуля злегка підсмаженою. Знімаючи карася з пательні, дайте стекти з нього залишкам олії. Це можна зробити,поклавши смажену рибу в друшляк, або просто підчепити виделкою та дати олії стекти. Ось страва і готова.
Примітка: Існує багато інших рецептів приготування карася, але даний самий простий і швидкий. При цьому за смаком можна додати меленого чорного перцю, зволожити тушки соком лимона і т.п.
Для більш вишуканих гурманів цей процес можна продовжити по різному.
1. Крась в сметані. Підсмаженого карася за вище описаним рецептом заливають водою до покриття, вода закипає й тоді дають 3-6 столових ложок сметани за смаком. Через 5 – 10хв. страва готова. Якщо замість сметани використати майонез, то його додають три столових ложки.
![null](https://admin.tenews.te.ua/uploads/600x400/2018/06/17/4550208a18b4827faf323221a7b6ca4e.jpg)
2. Тушкований карась в паприці. Весь процес як пункті першому, але замість сметани додають 1 – 2 столових ложки паприки – дрібно меленого червоного солодкого перцю.
3.Тушкований карась в томатному соусі (або пасті, або в томатному соку, піде навіть кетчуп). Процес подібний до перших двох, лише тут додають вказані інгредієнти.
![null](https://admin.tenews.te.ua/uploads/600x400/2018/06/17/663b111d495c04b0b47bd192582d927d.jpg)
Примітка: Страви №2 і №3 дещо подібні на зовнішній вигляд, але різняться за смаком.
Смачного!