Житель Збаразького району на Тернопільщині віддав шахраєві 25 тисяч доларів

Опубліковано:
5 Червня, 2018 о 17:13

Влітку минулого року потерпілий позайомився з чоловіком, який нібито успадкував від бабусі унікальний дар передбачення. Під час розпивання спиртних напоїв із новим знайомим господар розповів, що дружина трагічно загинула в Італії, а син перебуває на заробітках. Та мольфар заспокоїв чоловіка, і «передбачив», що незабаром той отримає пристойну суму грошей. 

Та ворожбит пішов далі. Він зв’язався з молодшим сином чоловіка, представившись адвокатом з Італії і випитав у нього особисті дані. Син надав йому необхідну інформацію та розповів про це батькові, сказавши знайти сторінку іноземця в соцмережах. На сторінці юриста і справді було написано, що він представник юридичної фірми, яка займається проблемами українців в Італії. 



Під час переписки “адвокат” повідомив, що чоловіку виплатять страхівку за смерть дружини – близько 250-300 тисяч євро. Для цього нібито потрібно виготовити закордонний паспорт та підготувати пакет документів. Цю новину збаражанин і розповів “мольфарові”. А той і сказав чоловікові, що тробе провести ритуал залучення грошей, щоб все склалося якнайкраще, бо «гроші притягують гроші». Для цього сказав підготвувати 10 відсотків від суми – 20-25 тисяч доларів, а також свячену воду, ікону Георгія Переможця, гіпс та. При зустрічі мольфар збив ящик з дощок під розмір ікони і змішав гіпс та свячену воді, а тоді попросив принести землю з могили дружини. Коли чоловік пішов у хату та повернувся, грошей уже не було. Віщун повідомив, що залив їх у гіпс показав целофан, який виглядав. Землю додав до гіпсу і знову залив. Тоді попередив, що розбивати залиту суміш не можна до тих пір, поки не отримає грошей з Італії.

Час йшов, довірливий чоловік уже встиг виготовити документи та відкрити рахунки у банку для зарахування страхівки. Т грошей все не було. Поспілкуватися з адвокатом теж не вдавалося – той перестав відповідати у соцмережах. Не зміг зв’язатися він і з віщуном. Останньою краплею стала розповідь товариша про позику “пророку” 1,5 тисяч доларів, які той не повернув. Чоловік вирішив звернутися до поліції та приніс правоохоронцям ящик з гіпсом. Коли його розбили, жодних грошей там не було – лише ікона та целофан. 

По справі відкрили кримінальне провадження за частиною 4 статті 190 ККУ. Особу Шахрая встановили. Ним виявився 32-річний житель Львівської області. Його розшукують.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #злочин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шахрай
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: