За даними Товариства виробників і бобових України виробництво нуту в 2017 році збільшилося на 43 відсотка. А під цю культуру в 2018 році планують виділити близько 30 тисяч гектарів. Крім» баранячого гороху» як малі сільгосппідприємства, фермерські господарства і навіть агрохолдинги та агрокомпанії вирощують нішеві культури сорго, тритікале, озиме жито, горох, сочевицю, овес тощо. Це зумовлено підвищеним попитом на ці зерно цих культур на внутрішньому та зовнішньому ринку України, Європи та Азії.
Першопрохідцем вирощування нуту, як у свій час сої став досвідчений фермер- новатори Іван та Надія Мричко з Баворова. У цьому році СПП «Мричко» маючи вже певний досвід вирощування «баранячого гороху», посіяли на площі аж 170 гектарів. Їх приклад підтримали фермери- сусіди Василь Скочеляс, Антон Баворовський, директор ПП «Агрофірма «Медобори» Володимир Крупніцький, приватне підприємство «Дари ланів» с. Магдаліївка Підволочиського району.
Перегляньте також:
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
- Культурна еліта України підтримала Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької
Ярослав Бачинський.