Унікальний музей у Тернополі відновив сезон екскурсій (Відео)

Опубліковано:
14 Травня, 2018 о 08:13

У музеї технологій минулого відновився сезон екскурсій. На відвідувачів очікує безліч оновлених експонатів серед яким: технології античності, середньовічні машини, механізми Лернардо Да Вінчі та військова інженерія. Унікальний музей тим, що кожен експонат рухомий та його можна випробувати у дії.

Оксана Кухарська, директор музею: “Машина для виготовлення напильників використовувалась для того щоб зробити насічки на металевій пластині. За допомогою фізичної сили людини молот підіймався, під своєю вагою падав, і утворювались насічки. Каретка відсувалась на одинакову відстань після кожного удару молота, і таким чином насічки були на одинаквій відстані одна від одної і утворювався напильник, який вже чоловіки могли використати для обробки дерева і металу”.



Засновниками цього музею є сім”я Кухарських. Перший відкрили у Луцьку, потім в Кам”янці-Подільському, виставка була також і у Львові. Відразу виник великий ажіотаж та попит, поділився з нами ВАсиль Кухарський.

Василь Кухарський, засновник музею: “Я почав цікавитись даною справою декілька років тому. Виготовляв експонат за експонатом, і навіть не думав, що з цього вийде музей. Робив це просто для себе, для власного задоволення. Приходили в гості друзі, знайомі і в таких ось домашніх умовах я проводив для них екскурсії. Зацікавленість у людей була, і головне це і мені самому дуже подобалось. Музей буде мати сезанний характер. Приміщення не дозволяє працювати взимку, воно не опалюється. Мені тяжко виділити якийсь один найцікавіший експонат, оскільки у кожен я вкладав сили, душу. Та все ж найбільш подобаються саме рухомі: Гвинт Архімеда, машина для вигтовлення напилки, дверний замок. Це те що можна привести в дїю.

Музей знаходиться у парку біля озера. Небайдужі до нього навіть іноземні відвідувачі.

Пшемислав, житель Польщі: “Музей мені неймовірно сподобався! Особливе враження справляє те, що до всього можна доторкнутися, що все є інтерактивне . Ми можемо дізнатись про технології тих часів не просто з книжок, а й в реальності. Це можливість побачити історію, минуле, як це будували.”

Музей захоплює навіть найменших відвідувачів.

Олександр Кухарський: “Це гвинт Архімеда, ним поливали поля та квіточки”.

Музей “Технології минулого” можливо відвідати щодня. В будні з 16.ОО до 2О.ОО, а у вихідні з 1О.ОО до 21.ОО. Варість квитка для дрослих -3О грн., для дітей -15 грн.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #музей, #музей минулого
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: