У Тернополі зготували та роздали півтори тонни «королівського супу» (Фото)
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.
«Журек – одна із перших традиційних польських страв, яку за неперевершений смак часто називають «королівським супом» або «білим борщем». Переважно його готують на спеціальній заквасці з житнього борошна», – розповів один із співорганізаторів приготування журеку в величезному казані місткістю 1,5 тонни Руслан Миронов.
Загалом у середмісті Тернополя за участю величезної кількості туристів, жителів обласного центру оригінальну страву готували вподовж п’яти годин п’ятеро знаних в краї шеф-кухарів.
Страву, в яку окремо додавали шматочки яєць та ковбаси, роздавали на Театральному майдані безкоштовно. Загалом – майже 2 тис. порцій.
Подію занесли до «Книги рекордів Тернополя», що засвідчили спеціальні сертифікати, які співорганізаторам масштабного варива й шеф-кухарям вручили під час традиційного в Тернополі гастрономічного фестивалю «Тернопільська брама».
Фото інтернет-видання Тернополяни
Останні новини:
- На Тернопільщині оштрафували лікарку, яка продавала довідки ВЛК
- Історикиня та краєзнавиця Тетяна Федорів розповіла про всесвітньовідому письменницю, яка народилась в Збаражі
- Молодий водій з Тернопільщини потрапив у ДТП, де загинув чоловік
- У Тернополі працює Парк ліхтарів: світлові фігури просто неба