Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.
Перегляньте також:
- Друге місце в Україні: ТНПУ лідирує за працевлаштуванням
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
«Журек – одна із перших традиційних польських страв, яку за неперевершений смак часто називають «королівським супом» або «білим борщем». Переважно його готують на спеціальній заквасці з житнього борошна», – розповів один із співорганізаторів приготування журеку в величезному казані місткістю 1,5 тонни Руслан Миронов.
Загалом у середмісті Тернополя за участю величезної кількості туристів, жителів обласного центру оригінальну страву готували вподовж п’яти годин п’ятеро знаних в краї шеф-кухарів.
Страву, в яку окремо додавали шматочки яєць та ковбаси, роздавали на Театральному майдані безкоштовно. Загалом – майже 2 тис. порцій.
Подію занесли до «Книги рекордів Тернополя», що засвідчили спеціальні сертифікати, які співорганізаторам масштабного варива й шеф-кухарям вручили під час традиційного в Тернополі гастрономічного фестивалю «Тернопільська брама».
Фото інтернет-видання Тернополяни