Вчора, 6 травня, під час фестивалю “Тернопільська Брама” був встановлений новий рекорд – приготували 1500 літрів страви “Журик”. Велика кількість тернополян зібрались навколо казана, скуштувати польську страву, повідомляє сайт Сорока.
На приготування страви пішло 16 кілограм масла, близько 500 літрів закваски, 125 кілограм цибулі, 170 кілограм картоплі, 700 яєць та не мало спецій. Близько 50 000 гривень було потрачено на “Журика”, працювало над його приготуванням більше, аніж 4-х годин 5 шеф-кухарів.
Перегляньте також:
- Друге місце в Україні: ТНПУ лідирує за працевлаштуванням
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
– “Колись на території нинішньої Тернопільщини жили поляки, для яких суп на заквасці “Журик” був традиційною стравою. Ми вирішили нині приготувати саме цей смаколик, адже, шанований колись, він увійшов з роками і до улюблених приготувань наших батьків,” – поділився співорганізатор фестивалю “Тернопільська Брама” Руслан Миронов.
– “Знову встановивиши рекорд, наші кухарі тим самим вкотре підтвердили, що Тернопіль є гастрономічною столицею України. Я радий, що наше місто стає щоразу цікавішим для туристів, адже тут не тільки чимало принадних місць, але й у нас можна скуштувати немало смачного. Саме тому із святкувань на “Тернопільській Брамі” ми розрочинаємо туристичний сезон у місті. Неабияка подяка не тільки організаторам приготування рекордної страви, але усім людям, які доклали зусиль під час готування та роздачі “Журика” гостям,” – звернувся депутат міської ради Віктор Шумада, який завітав скуштувати польську страву.
Кулінарний рекорд на Театральні площі зафіксували представники Книги рекордів України. Пізніше страву скуштували понад сотня тернополян.