Новий рекорд: У Тернополі приготують 1500 літрів польської страви «Журик»
Тернопіль вкотре підтвердить статус гастрономічної столиці Україні. Адже вже цієї неділі, 6 травня, файне місто планує встановити ще один кулінарний рекорд і приготувати 1500 літрів традиційної польської страви із назвою «Журик».
Приготування відбудеться 6 травня на Театральному майдані Тернополя. Опісля приготування (а це орієнтовно о 17.00 год.) журик роздаватимуть усім присутнім гостям та бажаючим безкоштовно.
Як розповідають організатори рекорду, готуватимуть журик у величезному казані. А роздаватимуть страву разом з вареним яйцем, ковбасою та хлібом, щоб повністю дотриматися рецептури.
До слова, готують польську страву не спроста. Адже фестиваль «Тернопільська брама» – це відкриття туристичного сезону у файному місті Тернопіль. А наше місто заснував коронний гетьман Ян Амор Тарновський, який за походженням був поляком.
Останні новини:
- “Мої пісні — філософія мого життя”: народна артистка Оксана Білозір про сцену, політику і війну
- «Контінентaл» зaпустив нaвчaльну онлaйн-плaтформу в рaмкaх освітнього проєкту «Розумно з Контінентaл»
- Молитва за Україну: працівники Тернопільської споживспілки відвідали Зарваницю
- Волове очко — найменша пташка регіону: зимове спостереження в Дністровському каньйоні