Новий рекорд: У Тернополі приготують 1500 літрів польської страви «Журик»
Тернопіль вкотре підтвердить статус гастрономічної столиці Україні. Адже вже цієї неділі, 6 травня, файне місто планує встановити ще один кулінарний рекорд і приготувати 1500 літрів традиційної польської страви із назвою «Журик».
Приготування відбудеться 6 травня на Театральному майдані Тернополя. Опісля приготування (а це орієнтовно о 17.00 год.) журик роздаватимуть усім присутнім гостям та бажаючим безкоштовно.
Як розповідають організатори рекорду, готуватимуть журик у величезному казані. А роздаватимуть страву разом з вареним яйцем, ковбасою та хлібом, щоб повністю дотриматися рецептури.
До слова, готують польську страву не спроста. Адже фестиваль «Тернопільська брама» – це відкриття туристичного сезону у файному місті Тернопіль. А наше місто заснував коронний гетьман Ян Амор Тарновський, який за походженням був поляком.
Останні новини:
- На Тернопільщині судитимуть учасника злочинної групи, який тікав за кордон після нападів на людей
- Графіки погодинних відключень світла 24 жовтня застосовуватимуть в окремих регіонах
- Волонтерка з Тернополя Анна Руда відійшла у вічність: її серце билося для інших
- На Сумщині загинув 30-річний Герой з Бучаччини Петро Микуляк