Наше завдання – утворенню Української Помісної Церкви, – націоналіст з Тернополя Василь Лабайчук

Опубліковано:
27 Квітня, 2018

Як бачимо, РПЦ не вдається перешкодити проголошенню Томосу про автокефалію Церкви. Слід підозрювати, що швидше за все вони мають “план Б”.

У 1991 року Москва проштовхнула в Українську Автокефальну Православну Церкву російського архімандрита Антонія Масендича. Він одразу став українським митрополитом і фактичним керівником, адже Патріарх Мстислав проживав у Америці. Після смерті Патріарха Мстислава, Антонію стати Патріахом так і не вдалося. Оскільки йому на той час було 33 роки, а в статуті православної церкви зазначається, що кандидат має досягти 40-річного віку. Тому Масендич повернувся до Росії, де став єпископом Барнаульським. Можливо, подібний план РПЦ приготувало і зараз.

“Ми радо відкриті для всіх, хто хоча зараз є в юрисдикції МП, але щиро хоче будувати справді Помісну Церкву. А ті, хто хотів би зіграти в “план Б”, нехай згадають, якою сумною виявилася доля зрадника Масендича,” – зазначає архієпископ Чернігівський і Ніжинський, керівник Інформаційного відділу Київської патріархії, секретар Священного Синоду УПЦ КП Євстратій Зоря.

Проголошення Томосу про автокефалію Української Церкви є вагомим кроком у церквобудівництві, що призведе до об’єднання української нації довкола свого Патріархату. Національно-Визвольний Рух “Правий сектор” підтримує цю ініціативу.

“Наше завдання — державне будівництво, передусім, через сприяння утворенню Української Помісної Христової Церкви,” – зазначає заступник голови партії “Правий сектор” Василь Лабайчук

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #автокефалія, #василь лабайчук, #МП, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #план Б, #РПЦ, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: