Ви напевно чули про дивовижні лікувальні властивості спеції жовтого кольору під назвою куркума. Цей суперпродукт допоможе вилікувати безліч хвороб, передає Ukr.Media.
У кореневищах куркуми містяться мінерали, вітаміни, масла і звичайно ж, фарбувальні речовини – куркоміноїди, головний з яких – куркумін. Він є одним з найсильніших антиоксидантів в природі!
Перегляньте також:
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
- Культурна еліта України підтримала Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької
Читайте також
Скільки куркуми необхідно їсти щодня?
Добова доза куркуми в цілях профілактики або інтенсивного лікування – 1 ст. ложка без гірки (5-7 гр) 1 раз або кілька прийомів, незалежно від їжі. Прийом спеції натщесерце має жовчогінний та очищуючий ефект.
Для більш м’якого впливу приймайте куркуму під час або після їжі. Для пасивної профілактики достатньо щіпки куркуми в їжу щодня протягом декількох років.
Ось що рекомендується робити для того, щоб поліпшити засвоюваність куркуми:
1) Змішайте її з оливковою олією та дрібкою чорного перцю. Перець збільшує всмоктування куркуми в 20 разів!
2) Поєднуйте куркуму з риб’ячим жиром та лецитином (печінка, яєчний жовток, молочні продукти).
3) Активно використовуйте куркуму під час приготуванні їжі.
Саме при високій температурі розкриваються всі її цілющі властивості. Додайте куркуму до супів, рагу або підливці.
Ось ще кілька способів використання куркуми:
- додайте куркуму в чаї та молочні коктейлі;
- ваш плов придбає насичений жовтий колір, якщо ви додасте в нього куркуму;
- щіпка куркуми стане прекрасним доповненням до тушкованих овочів, особливо капусти;
- використовуйте спецію в супах;
- додайте дрібку цієї спеції в омлет або яєчню;
- куркума розкриє смак картоплі, запеченої в духовці, та цвітної капусти.
Обережно приймайте куркуму при жовчнокам’яній хворобі, гострій виразці шлунка, цирозі та вагітності. Якщо у вас індивідуальна непереносимість, відмовтеся від використання цієї спеції. Після прийому великої дози куркуми може з’явитися пронос.