Міський голова Сергій Надал привітав жителів міста з Днем заснування Тернополя

Опубліковано:
15 Квітня, 2018 о 19:13
 

15 квітня місто відзначає 478 років з дня заснування Тернополя коронним гетьманом Яном Амором Тарновським. З нагоди цієї дати жителів міста привітав міський голова Сергій Надал. 



Очільник міста зазначив, що починаючи з 1540 року та протягом п’яти століть, під впливом культурних традицій різних народів, сформувалась наша самобутність.

Читайте також

15 квітня – перша писемна згадка про місто Тернопіль

– Тернополяни взяли участь у становленні Козацької України. Тернопіль став активним учасником формування та розвитку Речі Посполитої та Австро-Угорської імперії. Тернопіль пережив Першу світову війну, став центром і однією зі столиць Західноукраїнської Народної Республіки, був вщент зруйнований під час Другої світової війни, відновлювався в часи СРСР та розвивався в часи незалежної України. Величезний вплив на нашу свідомість та самобутність зробив подвиг героїв Євромайдану, серед яких було багато тернополян, героїзм тернопільських бійців АТО та волонтерів, які зупинили російську навалу. Тернополяни досі з великою пошаною ставляться до офіційного засновника Тернополя Яна Амора Тарновського, на честь якого назвати один зі скверів міста, – наголосив Сергій Надал.

Варто відзначити, що сучасна історія та археологія доводить, що Ян Тарновський прийшов не на пусте місце. Тернопіль, як поселення, ще мінімум, на декілька сотень років старший.

А археологічні розкопки показують, що на території Тернополя було поселення ще з часів Трипільської цивілізації.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #15 квітня, #день, #заснування, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #привітав, #сергій надал, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: