У Тернополі працівники лізингової компанії вирішили «підзаробити» на шахрайствах

Опубліковано:
4 Квітня, 2018 о 15:13

Лізингова компанія із продажу автомобілів зареєстрована та працює в Києві, а в Тернополі за адресою Медова, 18 діє її філіал. Четверо працвників фірми вирішили підзаробити на довірливих клієнтах. 

Через оголошення в інтернет-мережі та місцевих газетах знаходили покупців на авто. Людей приваблювала низька ціна на автомобіль і доступні відсотки від вартості транспорту. Автомобілі клієнтам не показували, але переконували, що вони є на складі і через декілька днів після першого внеску прибудуть за адресою клієнта. Таким чином людину підводили до підписання угоди фінансового лізингу.



Читайте також

При продажі через Інтернет тернополянин втратив понад 16 тисяч гривень
Шахраї видурили у тернополянина 39 тисяч гривень
Тернополянин продавав фотоапарат і втратив 16 тисяч гривень

Договір був на кількох аркушах, написаний в офіційно-діловому стилі. Людина без юридичної освіти нічого не могла зрозуміти, тож просто підписувала документ, адже її переконували, що це просто формальність. Суми першого внеску були різними – від семи до шістдесяти тисяч гривень. Загалом обдурені клієнти компанії втратили близько одного мільйона гривень. Протягом 2013-2016 років жертвами аферистів став 61 житель Тернопільщини.

Виконавиці “шахрайських заробітків” оголосили підозру. Вирішується питання про обрання жінці запобіжного заходу. Якщо її вину доведуть,  організаторці «бізнесу» загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна. Кримінальне провадження розпочато за частиною 4 статті 190 ККУ – шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах. Причетність спільників перевіряють.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #злочин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шахрай
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: