Звісно, найдешевшим м’ясо, що продається в нашому регіоні не назвеш, бо, за офіційними даними, найменше можна заплатити за м’ясний кошик у Донецькій області, де він вартуватиме 412,9 грн. В той же час у столиці ті ж самі продукти обійдуться майже на сто гривень дорожче — 507,5 грн.
Перегляньте також:
- Тернопільський музей отримав експонати що нагадують про боротьбу кримськотатарського народу
- В’ячеслав Негода став на бік Тернопільського мистецького коледжу ім. Соломії Крушельницької
“Яловичина у столиці коштує найдорожче — 129,1 гривень за кілограм. У Київській області кілограм продукту продають по 127,4 гривень, в Одеській — 126,1 гривень. Водночас найдешевшу яловичину можна придбати у Донецькій – 95,1 гривень, Полтавській – 107 гривень,Чернігівській областях — 107,8 гривень. Із кінця січня 2017 року по кінець січня 2018 року, найбільше, на 42%, ціни на яловичину виросли в Закарпатській області. Із 87,7 до 124,6 гривень за кілограм”, – написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
Читайте також
За його словами, найдорожчу свинину, 122,7 грн/кг, продають у Закарпатській області. У Києві та Одеській області ціни менші — 118,2 і 115,4 грн/кг, відповідно. Щоправда у столиці ціна виросла найбільше – із 66,1 до 114,6 грн/кг. Найдешевшу свинину можуть придбати жителі Донецької (97,8 грн), Волинської (102,3 грн), Тернопільської (105,7 грн) областей.
“Найдорожче сало продають у Києві — 110,6 гривень за кілограм. У Київській і Дніпропетровській області продукт коштує 81,5 і 79,7 гривень за кілограм, відповідно. Найдешевшим салом можуть поласувати жителі Тернопільської – 49,4 гривень, Волинської – 51,8 гривень, Рівненської — 52,7, областей”, – каже експерт.
Філе курятини найдорожче у Миколаївській області (96,2 грн). У Херсонській і Кіровоградській продукт продають по 94 грн/кг. До переліку регіонів з найдешевшим філе курятини входить Харківська, Рівненська, Львівська області. Там продукт у середньому коштує 88 грн/кг.
“Різниця в цінах на м’ясо між регіонами тим більша, чим менше його виробництво в промислових масштабах. Виробництво курятини зосереджено у великих господарствах. Різниця вартості між найдорожчим та найдешевшим регіонами складає 10%. Сало – це парафія приватних домогосподарств, тому й різниця між регіонами є двократною”, – резюмував Дорошенко.
Додамо, що в Україні усі молочні вироби за рік стали дорожчими від 6% до 37%. Молоко подорожчало на 37%, масло вершкове – на 29%, сметана – 24%, сир м’який – на 6%. Порівняно з минулим роком сметана додала в ціні 10 грн за кг, масло вершкове – 8 грн за 200 г. Літр молока подорожчав на 6 грн, а м’який сир – на 5 грн за кг.