На Тернопільщині комунальники зливають нечистоти у Дністер

Опубліковано:
9 Березня, 2018

Заліщицькі комунальники забруднюють Дністер. Це встановила Державна екологічна інспекція, – пише За Збручем.

За інформацією відомства, вдруге в кінці лютого 2018 року Державною екологічною інспекцією проведено перевірку комунального підприємства Заліщицької міської ради «Заліщицький водоканал» (попередня перевірка проведена у квітні 2017 року).

Читайте також

На Тернопільщині активісти б’ють на сполох через будівництво ГЕС на Дністрі
ГЕС на руслі древнього Дністра: крок вперед чи шлях в нікуди?
Попри протести, на Дністрі все ж таки побудують ГЕС?

На вказане підприємство покладені обов’язки здійснювати водопостачання та водовідведення м. Заліщики. Проте із водовідведенням не все гаразд. Очисні споруди морально і фізично застарілі. Їх вмикають лише для перевіряючих. Але в такому режимі неможливо утримувати мікроорганізми, які очищують воду.

Інспекцією зроблено висновок, що очисні споруди неефективні і не забезпечують очистку, а з боку Заліщицької міської ради не вживаються заходи щодо недопущення потрапляння неочищених зворотних вод від КП «Заліщицький водоканал» у Дністер.

За вказані порушення до адміністративної відповідальності двічі притягнуто керівника комунального підприємства, нараховано збитки на суму 10 тис. грн за забруднення поверхневих вод. Міському голові Заліщик надіслано пропозицію вжити невідкладні заходи щодо недопущення скидання неочищених зворотних вод у Дністер.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дністер, #нечистоти, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: