Так, за рік індекс «м’ясного кошика» зріс на 40%. Найбільше ж подорожчало сало – аж на 80%. Також добряче зросла в ціні і свинина.
Перегляньте також:
- У Тернополі обговорили епідситуацію та виконання медичних програм громади
- «Ми створені, щоб бути разом з тобою!» CHEEV 12 жовтня у Тернополі з особливим концертом
Читайте також
«Усі види м’яса стали дорожчими за рік від 29% до 80%, а саме: сало – на 80%, свинина – на 55%, ковбаса варена – 34%, курка в тушці – на 31%, філе курки – 30%, яловичина – на 29%», – зазначив голова Української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на сторінці у Facebook.
Тож, у порівнянні з минулим роком, кілограм сала здорожчав на 32 гривні – в середньому 72 грн за кілограм, свинина – на 39 гривень (110 гривень за кілограм), яловичина – 26 гривень (за м’ясо з кісткою – 117 гривень за кілограм), філе курки і курка в тушці – на 21 і 13 гривень відповідно (92 і 55 гривень за кілограм), ковбаса варена – на 21 гривню (83 гривні за кілограм).
«Якщо в цілому оцінити, то на кінець минулого місяця вартість м’ясного кошика становить 529 гривень, тоді як рік тому його вартість була 377 гривень. Тобто індекс м’ясного кошика за рік зріс на 40%, або на 152 гривні», – підсумував експерт.