У МВС заявили, що ставити затриманих на коліна нормально

Опубліковано:
4 Березня, 2018 о 21:43

Речник МВС Артем Шевченко заперечив, що перебування на колінах учасників протесту під Верховною Радою є приниженням. Про це він написав у Facebook, – пише НВ.

“Щодо зойків про нібито приниження затриманих. Нетривале перебування затриманого на колінах перед посадкою до транспорту це – ніяке не приниження, а загальновживана поліцейськими різних країн тактика забезпечення особистої безпеки співробітника шляхом приведення затриманого у підконтрольне становище”, – заявив він.



Читайте також

Наметовий табір під Радою розгромили силовики: побитих протестуючих із зв’язаними руками ставили на коліна

За його словами, ступінь жорсткості дій поліції не був надмірним, враховуючи “налаштованість мітингарів на агресію” та інформацію про можливу наявність у них зброї.

“При цьому вчора зранку під ВР вже затриманим, які сиділи навприсядки чи стояли на колінах, дозволяли спілкуватися, курити і не били”, – зазначив Шевченко.

Фотографії з місця подій на Грушевського, коли МВС розігнала і демонтувала наметове містечко, викликали обурення у віце-спікерки Верховної Ради Ірини Геращенко.

“Я не можу сприймати ці фото, де людей тримають на колінах (про кого б не йшлося)… Затримувати правопорушників із застосуванням сили – це зрозуміло й це право поліції . Затримувати і принижувати – це неправильно й також перекреслює справедливі дії поліції”, – написала вона у Facebook.

Депутат Мустафа Найєм також обурився діями поліції: “Вибачте, а ось це навіщо? Це в яких інструкціях прописано – ставити затриманих на коліна і позувати на камери, тримаючи людей за комір як худобу?!”

Нагадаємо, прокуратура Києва відкрила кримінальні справи щодо можливого перевищення повноважень правоохоронцями під час подій на Грушевського, а також справу про напад на журналіста Радіо Свобода.

3 березня під час зіткнень біля Верховної Ради затримали 112 осіб, 13 осіб шпиталізовано. Поліція повідомила про сімох постраждалих силовиків.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #київ, #пікет, #поліція
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: