Цьогоріч наукові установи та виші Тернопільщини атестуватимуть по-новому

Опубліковано:
6 Січня, 2018

З  2018 року наукові установи та виші атестуватимуть за новими правилами і від цього залежатиме рівень їх базового фінансування. Зокрема, для наукових установ новий порядок державної атестації був ухвалений у липні 2017 року, до 2020 року атестацію мають пройти не менш як 80% таких закладів Україні. Якщо заклад отримає позитивну оцінку – то отримає більше фінансування.

У бюджеті 2018 року для НАН відкрито нову програму «Підтримка розвитку пріоритетних напрямків досліджень» з бюджетом у 500 млн гривень. Ці кошти надаватимуть науковим установам, атестованим за високим рівнем. Водночас установи, котрі за результатами атестації визнають  неефективними – будуть реорганізовані або ж ліквідовані. Для вишів порядок атестації наразі затверджується. Наразі в Україні в системі МОН наукову діяльність здійснюють 167 закладів вищої освіти, кожен може подати документи на атестацію за 7 напрямами наук. Атестацію проводитимуть для того, аби визначити обсяги базового фінансування окремих наукових напрямів у вишах відповідно до отриманої оцінки.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #атестація, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: