Виявити несанкціоновану торгівлю хвойними деревами – мета таких рейдів. Уже створено спеціальні мобільні групи, до яких увійшли не тільки поліцейські, а й працівники лісових господарств, громадські інспектори з охорони довкілля. Вони перевірять місця продажу ялинок та виявлиють, чи законно зрубані дерева, чи є документи на них, а також наявність чіпа зі штрих-кодом на хвої. Адже реалізація новорічних ялинок повинна проводитись лише при наявності електронного маркування.

Торгівля з рук у невстановлених місцях є адміністративним правопорушенням. Осіб, які торгують без відповідних документів,  штрафуватимуть на суму від п’ятисот до тисячі сімсот гривень. До адмінвідповідальності обіцяють притягувати не лише недобросовісних продавців хвої, а й покупців, які куплятимуть ялинки без відповідного чіпа також будуть притягуватись до адміністративної відповідальності.

За матеріалами відділу комунікації ГУНП в Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #поліція, #рейд, #тернопіль, #тернопільські новини, #ялинка
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: