Компанія Mozilla випустила нову версію десктопного браузера Firefox, під номером 57, отримала назву Firefox Quantum, – пише Знай.

Сам браузер побудований на базі движка Stylo, що представляє собою перероблений CSS. Розробники новинки заявили, що вона працює в два рази швидше, ніж Firefox, який був актуальним півроку тому.



null

Mozilla називає Firefox Quantum найбільш значущим оновленням свого браузера з моменту виходу першої версії Firefox. Представники компанії стверджують, що Firefox Quantum використовує при роботі на 30% менше оперативної пам’яті, ніж Google Chrome, а вбудована функція блокування спливаючих вікон і скриптів може прискорити завантаження сторінок на 44%.

Браузер отримав інтерфейс Photon, а також оптимізовано для сенсорних дисплеїв і екранів високого дозволу.

Новинка здатна ефективно працювати з великою кількістю відкритих сторінок, віддаючи найвищий пріоритет використовується вкладці, зменшуючи навантаження фонових вкладок.

На даний момент, частка Firefox серед десктопних браузерів становить 13,1%. Лідером вже довгий час залишається Google Chrome, який вибирають 59,8% інтернет-користувачів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #firefox, #браузер, #інтернет
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: