Побиття однокласника дорого обійшлося школяру з Тернополя

Опубліковано:
13 Листопада, 2017 о 15:13
Суд визнав винним тернопільського школяра в нанесенні легких та середньої тяжкості тілесних ушкоджень однокласнику, що спричинили тривалий розлад здоров’я, – пишуть Тернополяни.

Про це повідомили у прес-службі апеляційного суду Тернопільської області.



Тернопільської обл., розглянувши у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження стосовно М., визнав його винним за ч.1 ст. 125 та ч.1 ст. 122 КК України – нанесенні легких та середньої тяжкості тілесних ушкоджень однокласнику, що спричинили тривалий розлад здоров’я останнього.

«17 листопада 2016 року на перерві під час занять у школі допризовної підготовки м. Тернополя потерпілий А. обізвав М., той відповів, а потім вдарив його. Однокласники розборонили юнаків, і обвинувачений втік додому, але дорогою вирішив повернутись і помститись», – йдеться в повідомленні.

Читайте також

Побив і пограбував за те, що прихистила
Вигляд школи у селі на Тернопільщині вразив користувачів соцмережі (Фото)

Коли після занять потерпілий вийшов зі школи і побачив М., то знову почав його ображати.

Обвинувачений підбіг до нього та почав бити, аж поки його не відтягнули однокласники. Внаслідок побиття А. отримав струс головного мозку та закритий перелом руки.

Допитаний у суді М. свою вину визнав частково, просив його суворо не карати та звільнити від відбуття покарання, застосувавши амністію, оскільки на момент вчинення злочину йому було 16 років.

Вивчивши матеріали справи, суддя Тернопільського міськрайонного суду прийшов до переконання про доведеність вини обвинуваченого.

Зважаючи, що вчинені ним кримінальні правопорушення є злочинами невеликої та середньої тяжкості й в той час він був неповнолітнім, суд ухвалив призначити покарання – півтора роки позбавлення волі.

Керуючись Законами України “Про застосування амністії в Україні” та “Про амністію у 2016 році”, суд задовольнив прохання обвинуваченого та застосував до нього амністію, але зобов’язав законного представника М. – його мати сплатити потерпілому 20 тис. грн. моральних і майже 3 тис. грн матеріальних збитків.

Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів у суді апеляційної інстанції.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бійка, #вирок, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #суд, #тернопіль, #тернопільські новини, #школа
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: