Коні не винні. Що буде з найпопулярнішим кінним заводом на Тернопільщині?

Опубліковано:
6 Листопада, 2017

Кінний завод у Ягільниці, знаний на всю область, переживає скрутні часи і, начебто, його ліквідовують. Таку інформацію ширили  в соцмережі громадські активісти.  Михайло Ярославович (прізвище він чомусь називати відмовився, пояснивши, що надає інформацію газеті неофіційно) назвав повідомлення в соцмережі неправдивим, – повідомляє Україна Молода.

Наприкінці кожного року ми завжди відправляємо на м’ясокомбінат кілька тварин, але це старі коні чи з якимись вадами, — сказав він. — Реш­ту ж ніхто під ніж пускати не збирається. Ми їх продаємо. Ціна коня, в середньому, 20-30 тисяч гривень, приїжджайте, можете і собі купити, якщо хочете. Також можете через місяць приїхати переконатися, що всі коні живі і доглянуті. Не йдеться наразі і про закриття підприємства».

Читайте також

В тернопільських лікарнях обкрадають пацієнтів
На Тернопільщині племінних конех можуть відправити під ніж
П’ять унікальних фактів про містечко на Тернопільщині

На цьому можна було б і заспокоїтися, потішивши себе думкою, що і громадські активісти можуть помилятися чи перебільшувати. 

Однак загальна ситуація з Ягільницьким кінним на оптимізм аж ніяк не налаштовує. 

Підприємство, якому вже майже 80 років і чиї коні впродовж тривалого часу славилися як чемпіони й рекордсмени багатьох виставок та високо оцінювалися на міжнародних аукціонах, уже давно і кінним заводом, власне, не називається. 

Уже кілька років це навіть не державне підприємство, а ПрАТ «Райз-Максимко». 

Поінформовані джерела стверджують, що свого часу завод заборгував великі кошти за міндобрива цьому підприємству (тоді завод ще мав багато землі й можливість вирощувати на ній сільськогосподарську продукцію), відтак тодішній директор передав більшу частину коней як покриття боргу місцевій філії фірми «Райз-Агро». 

Не виключено, що утримання породистих тварин виявилося для неї нерентабельним і непотрібним.  

Тим часом на сьогодні в конюшнях підприємства утримується 176 коней, в основному української верхової породи (ще є новоолександрівські ваговози і навіть арабські скакуни). 

130 із них належать тій самій «Райз-Агро», і не можна бути впевненим у тому, як саме складеться їхня доля. Бо племінне конярство, за висновком фахівців, в Україні чомусь взагалі не вигідне.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #завод, #коні, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортків, #ягільниця
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: