На Тернопіллі ціни на м’ясо ростуть, «як на дріжджах». З початку року вартість збільшили більш як на 30%. Зокрема, ціна за кіло свинини зросла приблизно на 30 грн., яловичини – на 28 грн., ковбаси вареної та курятини – приблизно на 13 грн.
Жителі Тернопільщини кажуть, що м’ясні вироби, через постійний ріст цін, тепер купують уже не так часто, або ж вони стали взагалі не доступними.
Перегляньте також:
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
- Культурна еліта України підтримала Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької
Читайте також
«Раніше ми з сім’єю щодня їли м’ясне. У мене двоє дітей і я знаю що для їхнього здоров’я їм дуже потрібен білок, що міститься у м’ясі. Тому, на сніданок, або обід, або на вечерю – хоча б раз на день у нас завжди був цей продукт. Ми тушкували курячі стегна, смажили шашлики, купували ковбаски, а тепер це добряче б’є по кишені і ми мусіли скоротити витрати, а відповідно частково відмовитися від м’ясного. Стараємося його заміняти іншими продуктами, які теж містять білок і дають ситість. Більше їмо гриби. Слава Богу, хоч цього року ліс був щедрий на гриби і ми ними запаслися», – каже тернополянка Ольга Білявська.
«Я теж тепер рідше купую м’ясо, воно дуже подорожчало і стало мені не по кишені. Я живу сам, пенсіонер, мушу заплатити і за комунальні, й інколи за проїзд, бо водії часто відмовляють у перевезенні за посвідченням, і пару гривень обов’язково ж треба дати внукам. Тої мізерної пенсії не вистачає ні на що, а тим більше на м’ясо з нинішніми цінами. Раніше я коли варив собі суп – то хоч кидав туди якесь крило чи гомілку курки, а тепер – мій суп пісний. Хотів би закликати політиків не нищити нашу націю, кожна людина має право на нормальне здорове харчування і не можна позбавляти її елементарного, що треба для життя, хай би ті політики спробували з моєю пенсією хоча б раз приготувати собі вечерю… », – наголошує тернополянин Анатолій Кравець.