Комусь «Маленький принц» таки не вигідний

Опубліковано:
27 Жовтня, 2017 о 14:53

Світ поспішає, світ змінюється… Але чи вдосконалюється? Матеріально і технічно – так, безумовно. Та чи змінюється і вдосконалюється у цьому невгамовному світі людина, яка його таким і робить? Питання доволі суперечливе. Ні для кого вже не секрет, що світська освіта особливо зачекалась на ті зміни. Адже «… окрім знань, які дає школа, головним предметом виховання людини має бути праця. Працелюбність, якщо у неї закладено соціальні стимули, є запорукою духовної і моральної стійкості, які знадобляться людині, аби у даремних і марних турботах не збігало життя» – написав якось відомий український письменник Іван Захарченко. Однак у сучасному житті все відбувається трохи не так. Тиснуть з усіх боків і насаджують пагубну єресь, особливо у програми шкільної літератури. Відповідь дуже проста: збити з пантелику ще не стійку підліткову свідомість, не дати пробудитись в ній духовним і творчим силам. «Маленький принц» чи «Гаррі Поттер» – знову під питанням.

Отож семінар для педагогів зарубіжної літератури виявився як ніколи надзвичайно потрібним та актуальним. Засідання обласних методичних секцій педагогів зарубіжної літератури і художньої культури професійно-технічних навчальних закладів відбувся на базі тернопільської міської бібліотеки-філії №4 для дітей «Центр коронації слова».



Під час семінару відбулись творчі зустрічі із представниками тернопільського видавництва «Богдан», письменницею Валентиною Семеняк, художником шаржістом Миколою Дмітрухом.

null

Фото: Валентина Семеняк

 

null

Фото: Валентина Семеняк

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бібліотека, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #семінар, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: