На Тернопільщині тривають «розлучення» православних віруючих з Московським патріархатом

Опубліковано:
9 Жовтня, 2017 о 07:13

Два роки тому частина парафіян  села Кути Шумського району вирішили припинити діяльність УПЦ МП.  Через це  й створили та зареєстрували громаду під юрисдикцією УПЦ Київського патріархату. Відтоді й почалося! За єдиний у селі храм святої Анни у селі борються й до сьогодні. А церкву взагалі зачинили… Про це пише Україна молода.

Тим часом відбувалася низка судів різних інстанцій аж до Вищого господарського, і нарешті нещодавно було поставлено юридичну крапку.



Читайте також

На Тернопільщині побудували точну копію хатини, де жила Діва Марія

Львівський апеляційний суд у повному обсязі задовольнив скаргу церковної громади села Кути Шумського району Тернопільської єпархії УПЦ (КП) та визнав незаконною попередню передачу єдиного сільського храму у власність Московського патріархату.

Судовим рішенням розпорядником приміщення цієї культової споруди визнано Тернопільську обласну державну адміністрацію, яка вправі надавати згаданий храм у почергове користування обом громадам. Чи заспокояться на цьому представники УПЦ МП — невідомо.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #патріархат, #Росія, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: