Тернопільські депутати вимагають прискорити розгляд Закону «Про антикорупційні суди»

Опубліковано:
3 Жовтня, 2017 о 16:23

Одним із ключових питань подяку денного наступної сесії Тернопільської обласної ради стане розгляд звернення депутатів від фракції “Об’єднання «Самопоміч” до керівництва держави щодо необхідності прийняття Закону “Про антикорупційні суди”.

– Ми, депутати Тернопільської обласної ради, занепокоєні згортанням активних дій щодо впровадження антикорупційних реформ. Не зважаючи, на ряд прогресивних кроків у боротьбі з корупцією (створення НАБУ, впровадження електронного декларування) в державі відсутній ключовий важіль боротьби з корпуцією – антикорупційний суд. Законопроект про Антикорупційні суди зареєстровано та подано на розгляд Верховної Ради ще у лютому цього року. Проте за більш як шість місяців існування його розгляд жодним чином не прискорено, що ставить під сумнів намір влади продовжувати антикорупційну реформу.



Читайте також

У Тернополі організована група осіб, що збувала наркотики через мережу «Телеграм» постане перед судом
Тернопільський суд підтримує сепаратистів?
Суд визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону і призначив штраф

У результаті, суспільство стає свідком того, як корупціонери уникають покарання та продовжують перебувати на посадах, навіть попри безперечні докази вини, надані НАБУ, а деякі судді попри процес люстрації  та масові переатестації, залишаються корумпованими. Зволікання з прийняттям закону гальмує повноцінне впровадження антикорупційного законодавства та потурає безкарності корупціонерів, – йдеться у зверненні.

Депутати вимагають пришвидшити розгляд Закону “Про антикорупційні суди” та забезпечити формування Вищого антикорупційного суду. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #депутати, #закон, #корупція, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #суд, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Олег Шупляк: «Головними в житті я завжди вважав три речі: роботу, роботу і ще раз роботу»
14:20, 26 Червня, 2024

Олег Шупляк: «Головними в житті я завжди вважав три речі: роботу, роботу і ще раз роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: