Тернопільська школа допризовної підготовки відзначила 25-річчя. Це чи не єдиний в Україні освітянський заклад, який зі шкільної парти виховує майбутніх захисників Вітчизни. З нагоди ювілею в навчальному закладі відбулися урочисті заходи, в яких взяли участь освітяни, вихованці школи, військовослужбовці окремої артилерійської бригади, духовенство.

Директор навчального закладу – підполковник Валерій Бондар під час шикування на плацу привітав присутніх та подякував усім хто залишається відданим військовій справі і тим хто сьогодні виховує патріотичну молодь. Під час виконання Державного гімну України відбулася традиційна церемонія підняття державного прапора України за участю кращих вихованців школи. Старший військовий капелан Тернопільської області прот. В’ячеслав Кізілов благословив молодь на успіхи у військовій справі.

Читайте також

Стало відомо скільки відпочиватимуть тернопільські школярі
Деяких дітей в Тернополі можуть не пустити до школи?
Півсотні тернопільських школярів отримуватимуть іменні стипендії

За словами прот. В’ячеслава Кізілова, церква і армія – це інститути, які сьогодні мають найбільшу за рейтингом довіру в людей. Тому така співпраця сприятиме формуванню гармонійно розвинених і патріотично вихованих майбутніх захисників Вітчизни.

Уже п’ятий рік поспіль за школою допризовної підготовки закріплений священик, який виконує в освітянсько-патріотичному закладі функцію капелана. Відтак отець В’ячеслав щопонеділка відправляє службу Божу на щотижневому розводі на заняття, проводить спільну молитву, духовні бесіди з курсантами та багато інших заходів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #благословив, #капелан, #кізіло, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: