Ветсанзавод в Острові, що буде з початком осінніх дощів? (Фото)

Опубліковано:
5 Вересня, 2017 о 14:13

По останнім підрахункам на облаштування лагуни – спеціального могільника для рештків тварин Тернопільській філії ДП «Укрветсанзавод», потрібно біля півтора мільйона гривень. Протягом усього літа залишки від туш лежали, розкладались та смерділи просто неба, а з настанням дощів, уся отруйна рідина разом з дощовою водою потече просто у річку Серет, яка протікає неподалік. Річкова дорога проходить далі через село Буцнів, Велика Лука, Мишковичі, Миролюбвка, Лучка і м. Микулинці. Від заводу до річки іде рядочок ставочків, які мали слугувати для очищення води, якою користувався завод, але сьогодні це практично закинуті гідроспоруди. Навіть, якщо б ставки працювали, то виникає питання, як направити смердючі потоки на фільтрацію?

Питання з утилізацією накопичених відходів острівчане змогли підняти тільки минулоріч, тоді рештки тварин заборонили приймати для утилізації. Прорив огорож під тиском тисяч тон тваринних відходіві, хоча і спричинив небезпеку для оточуючого середовища, але і примушує скоріше шукати відповідь, як вирішити смердючу проблему?



null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото автора

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #завод, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #острів, #тернопіль, #тернопільські новини, #труп, #туша
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: