Обіцяного нововведення тернопільським школярам годі чекати

Опубліковано:
1 Вересня, 2017 о 15:43

Новий навчальний рік буде без триместрів, однак деякі зміни у процесі навчання тернопільським школярам таки варто чекати. 1 вересня у Тернополі традиційно святкуватимуть День знань. Осінні канікули розпочнуться в останній тиждень жовтня і триватимуть до 5-го листопада, зимові – з 29 грудня по 14 січня, весняні – 23 березня – 1 квітня. Заняття у школах завершуються  25 травня.

Читайте також



Тернопільські педагоги обговорили плани на новий навчальний рік
На Тернопільщині 11 шкіл беруть участь в експериментальних проектах міносвіти

– Навчання за триместрами не є обов’язковим, навчальні заклади в праві самі вибирати структуру навчання та режим роботи, які їм найбільше підходить, – розповіла “20 хвилин” заступник начальника міського управління освіти – начальник відділу дошкільної, середньої та позашкільної освіти Ірина Сум. – І тернопільські школи мали таке право вибору. Управління освіти погоджує форму роботи закладу. Не може бути в одному місті такого явища, що одні заклади навчаються за триместрами, а інші – за семестрами. Тому, зважаючи на рекомендації обласного управління освіти і рішення, які прийняли місцеві навчальні заклади, ми вирішили залишити сталу структуру навчального року.

Чому Тернопіль не сприйняв ноу-хау, запропоноване Міносвіти? На рішення, як говорить пані Сум, вплинули, досить важливі аргументи.

– У зимові пору тернопільські дітлахи масово хворіють, той карантин, який почергово оголошують в різних навчальних закладах, створює умови для додаткових канікул. Якщо раніше, пропущені заняття відпрацьовували у вихідні дні, то вже два роки поспіль увесь пропущений навчальний матеріал, згідно з розпорядженнями Міністерства, іде на самостійне опанування. Не завжди дитина може достатньо вивчити тему, аби потім це не позначилося на навчанні, адже програма залишається сталою. Навантаження на учнів, відповідно, – більше. Тут уже можна багато дискутувати про якість знань.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #канікули, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #учень, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: