Тернополянка Тетяна Тарасенко, що живе за адресою Дружби 9, помітила у себе у ванній кімнаті велику дірку. А згодом побачила, як на кухні собіка гралась зі щурем. Таким чином, здогадки,що до помешкання проліз гризун, у жінки підтвердились.

Тим часом у сина піднялася температура, яка нічим не збивалась. Вранці викликала “швидку”. Зараз хлопець в інфекційному відділенні. Жінка припускає, що коли син прибирав у ванній, можливо там був послід від гризуна. Як зʼясувалося згодом, щур був заражений лептоспірозом. Жінка зателефонувала у санепідстанцію та викликала рятувальників. Щура зловили під стелею. Про подібні випадки розповідають сусіди пані Тетяни.

Читайте також

Що шукають під землею у центрі Тернополя?

Щурі є  не лише на Дружбі. Цих гризунів бояться у багатьох будинках міста. Мешканка будинку на вул. 15 Квітня, 2 Неля Залецька розповіла, як взимку у її квартиру пробрався щур. Тернополянка телефонувала в ЖЕК. Там сказали, що має прийти спеціальна служба. Коли прийшли з тої служби, то щура вже не було.

На щурів скаржаться і на “Східному” масиві. Мешканці кажуть, що періодично бачать гризунів у підвалі будинку. Бачили їх на горищі та біля смітників.

В обласному комунальному об’єднанні “Профілактична дезінфекція” підтвердли, що в будинку на вулиці Дружби, 9 проводять дератизаційні заходи. Тобто знищують гризунів у підвальних приміщеннях. Будинок побудований біля річки та парку, а саме там сприятливі умови для розмноження мишоподібних гризунів. В установі запевняють, що дератизацію проводять щомісяця.

За матеріалами сайту 20 хвилин.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вірус, #гризжун, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #хвороба, #щур
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: