45 кримінальних правопорушень – результат проведення оперативно-профілактичної операції “Мак”, яка триває в області з 25 травня. Її головна мета – виявлення та знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку і конопель.

Читайте також



20-річний тернополянин носив з собою марихуану
Патрульні виявили у 36-річного тернополянина речовину, схожу на наркотичну (Фото)
На Тернопільщині викрили 7 наркопритонів

Найбільше на Тернопільщині сіють снодійний мак. Загалом правоохоронці зафіксували 36 випадків, з них 7 – у Бережанському районі, по 5 – у Підволочиському та Шумському, по 3 – у Збаразькому та Тернопільському і по 2 – в Зборівському, Кременецькому та Козівському районах. Зафіксували оперативники і 4 факти зберігання наркотичних речовин та два збуту сильнодіючого лікарського засобу в обласному центрі.

Правоохоронці застерігають: відповідно до Законодавства, незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин чи конопель у кількості від 10 до 50 рослин караються штрафом від 1700 до 8500 гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років. А незаконні посів та вирощування снотворного маку до 100 рослин чи до 10 рослин конопель – штраф до 1700 гривень з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин.

За матеріалами сайту Досьє 102

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: