У сільгосппідприємствах області на тисячу голів великої рогатої худоби збільшилося у порівнянні до 1 липня 2016 року і сьогодні утримують 29 тис. голів ВРХ. На сімсот голів зросло і молочне стадо, тепер дійна череда начисляє 11,4 тис. корів. Вирощено 15,7 тис. тонн м’яса, на 11,5 тис. тонн вироблено більше молока , ніж до відповідного періоду минулого року. Середній надій на корову склав 3284 кг молока, зменшено виробництво яєць на 26,3 тис. штук. Істотно зросла чисельність поголів’я ВРХ у агроформуваннях Підволочиського, Бучацького, Лановецького району. Негативна тенденція до зменшення усю стада намітилася в сіль господарствах Тернопільського, Збаразького, Чортківського району відповідно 314-173 голови.
Читайте також
Перегляньте також:
- Підприємці з Тернопільщини підозрюються у переправі чоловіків закордон
- Мотиваційні фрази що рятують військових на полі бою
Якщо в цілому в сільгосппідприємствах шести районів області намітився спад молочної череди .То на цьому фоні виділяються працівники галузі Підволочиського, Бучацького. Лановецького, Козівського районів , де дійне стадо поповнили високопродуктивними нетелями від 335 до79 тварин. Зокрема, за рахунок відомих у краї підприємств ТОВ «Україна», ТОВ «Бучачагрохлібпром», ПП «Агрофірма» Горинь».
На 30-40 гривень стрімко поповзли ціни на кожне м’ясне найменування на ринках Тернопільщини. Полядвиця- вирізка- за 130 грн, за кілограм. Задня частина вартує 120-130 грн, передня- 95-110 грн,що годиться на фарш сягнуло 75-90 грн, бочок-50-60 грн. телятина-85-120 грн, національний продукт сало-20-50 грн. Серед молочної продукції за кг сиру треба викласти з гаманця 35-40 грн, літр сметани 35-40 грн, десяток яєць обійдеться в середньому 15 гривень.