Легендарний британський музикант захопився піснями групи з Тернопільщини

Опубліковано:
18 Липня, 2017 о 17:13

Відомий британський музикант, лідер популярної шотландської музичного гурту Cocteau Twins і засновник культового британського лейбла Bella Union Records Робін Гатрі захопився творчістю україно-канадського дуету Ummagma.

Більш того, музикант вирішив зробити оригінальний ремікс на трек «Lama», який увійде в новий міні-альбом Ummagma «LCD».



Після того, як Гатрі почув композицію «Lama», учасник Cocteau Twins вирішив додати в неї власних гітарних партій і зробити пісню «ще більш атмосферною”.

«У Шони чудовий тембр! Здорово знову працювати з жінкою-вокалістом. Ummagma володіє великим потенціалом, тому мені було вдвічі приємніше працювати з ними», – сказав Гатрі.

Зазначимо, що цю пісню високо оцінили також в британській пресі, зокрема, у провідному музичному журналі Clash Music.

«Lama» існує в альтернативному вимірі звукових текстур, які купають вас в ніжних хвилях, а потім відступають назад у звучний, сутінковий світ зникаючих парових треків звуку і вокалу… Це звук, який Гатрі і його колеги з Cocteau Twins створювали та вдосконалювали з 1980 років», – пише видання.

Крім того, журнал The Wire Magazine включив композицію в список «треків цього місяця, які ви повинні почути» (компакт-диск «Wire Tapper» йде в комплекті з номером журналу).

Відзначимо, що новий реліз Ummagma, крім реміксу від Робіна Гатрі, включає в себе і спільну роботу з Діном Гарсією з легендарної групи Curve.

«Я виросла, слухаючи Cocteau Twins, Curve і подібні групи, а потім відкрила їх своєму чоловікові – він дізнався про них пізно, так як народився в СРСР. Нам дуже приємно, що Робін Гатрі і Дін Гарсія внесли свою лепту в кілька наших треків», – зазначила вокалістка Ummagma Шона Макларнон.

EP «LCD» вийде одночасно на двох лейблах – Somewherecold Records (США) і Label Obscura (Канада).

Нагадаємо, що Ummagma – це українсько-канадський дует Олександра Кретова з Кременця Тернопільської області і Шони Макларнон з Юкона. Після першої зустрічі в Москві, вони переїхали в Україну під час Помаранчевої революції і створили студію звукозапису в Кременці.

У 2013 році Ummagma виграла «Альтернативне Євробачення» на британській незалежній радіостанції Amazing Radio, представляючи Україну серед 23 країн.

Зараз творча сім’я живе недалеко від Торонто.

СКАЧАТИ (для особистого прослуховування).

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Ummagma в Інтернеті:

www.ummagma.com

www.facebook.com/ummagma

http://ummagma.bandcamp.com

http://twitter.com/ummagma

www.youtube.com/ummagma

www.soundcloud.com/ummagma

https://play.spotify.com/artist/7mbi8eO2rFY8UK11Jc6iWB

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: